Haringparty Zwolle 2022

Zwolse Haringparty levert € 18.000 op voor goede doel

Tweehonderd Zwolse senioren genieten van stadslunch bij Deltion

Van 29 september tot en met 6 oktober vindt de jaarlijkse Week Tegen Eenzaamheid plaats. Het thema van deze week is: Kom erbij! WijZ Welzijn en het Deltion College hebben de handen ineengeslagen en organiseerden op donderdag 29 september een lunch voor tweehonderd Zwolse senioren.  

Het was vandaag gezellig druk aan de Mozartlaan. Senioren kwamen vanuit alle Zwolse wijken naar het Deltion om hier andere stadsgenoten te ontmoeten. Thea Koster, voorzitter college van bestuur Deltion College en Dorrit de Jong, wethouder Gemeente Zwolle waren aanwezig om de gasten te ontvangen en de stadslunch officieel te openen. Volgens de aanwezige ouderen was het een grandioos succes. Mevrouw Graafsma: “Ik heb mij echt verheugd op deze lunch. Wel spannend om alleen aan te schuiven maar ik had gelukkig gezellige tafelgenoten. En zelf vind ik het heerlijk om te zien hoe goed de jongere generatie zijn best doet. Een heerlijke middag!”

Studenten maatschappelijk betrokken
Ruim 70 studenten van diverse opleidingen binnen de mbo-onderwijsinstelling namen de organisatie voor hun rekening. Zo werd de gezonde lunch bereid en geserveerd door studenten van de opleiding Voeding en Leefstijl. Studenten Dienstverlening zorgden voor een warm welkom, studenten Verzorgende IG gingen het gesprek aan met de senioren, studenten Artiest-Muzikant traden op, studenten AV-Specialist en Fotografie legden alles vast en zorgen voor een mooie herinnering na afloop en studenten Facilitair Leidinggevende hadden de organisatie in handen alles onder regie van het praktijkloket.  

WijZ Tegen Eenzaamheid

WijZ Welzijn daagt Zwolse senioren uit om actief te blijven en regie over het eigen leven te houden. Afgelopen zomer heeft WijZ Welzijn tijdens de jaarlijkse Zwolse Haringparty een donatie ontvangen van maar liefst €18.000,-. Dit bedrag wordt volledig ingezet om eenzaamheid onder Zwolse senioren tegen te gaan door diverse evenementen en activiteiten te organiseren. De lunch bij Deltion was de aftrap. WijZ Welzijn, Harold van Riessen: “Een op de vier Nederlanders ervaart eenzaamheid. Zowel jong als oud. Een belangrijk thema waar we aandacht voor moeten blijven houden.” 

De Zwolse Haringparty is een initiatief van de drie Zwolse Rotaryclubs (Rotary Zwolle, Rotary IJsselland en Rotary Zwolle-Noord) en Rotaract Zwolle, die hiermee een belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren aan de stad en de regio. Rotary, Jean Jacques Jouret: “Afgelopen zomer hebben we een mooi geldbedrag ingezameld voor WijZ Welzijn. We vinden het geweldig om te zien hoe onze bijdrage wordt ingezet om eenzaamheid tegen te gaan.”
In Zwolle sta je niet alleen
SamenOuderen is dé plek waar u alles vindt wat er voor senioren is te doen in onze mooie stad. Zwolle heeft een groot aanbod aan ontmoetingsplekken en sport-, spel-, en hobby-activiteiten. Daarnaast zijn er diverse organisaties die zich richten op het ondersteunen van senioren. Wilt u ergens meer informatie over? Kijk dan snel op www.samenzwolle.nl/samenouderen.

We zien elkaar graag weer op 21 juni 2023 voor de Zwolse Haringparty 2023!!!

V.l.n.r.: Jeroen Nagelmaeker (Zwolse Haringparty), Petra Hullen (WijZ), Marloes Holterman (WijZ), Niels Piëst (Wijz), Frank Brilman ( Zowlse Haringparty) en Harold van Riessen (Wijz); foto Nextlevel Fotografie