Initiatiefnemers

Drie Zwolse Rotaryclubs en Rotaract Zwolle

Drie Zwolse Rotaryclubs en Rotaract Zwolle

De Zwolse Haringparty is een initiatief van de drie Zwolse Rotaryclubs en Rotaract Zwolle, die hiermee een belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren aan de stad en de regio. Rotary Zwolle, Rotary IJsselland en Rotary Zwolle-Noord hebben de stichting ‘Zwolse haringparty’ opgericht. Zij willen hiermee de basis leggen voor een lange traditie. Met de opbrengsten van de Zwolse Haringparty worden maatschappelijk relevante doelen ondersteund. ‘Service above all’ is niet voor niets het credo van serviceorganisatie Rotary.

Rotary is een wereldwijd netwerk van maatschappelijk betrokken vrijwilligers. Er wordt geen onderscheid gemaakt op basis van ras, geloof of politieke overtuiging. Een van de pijlers van Rotary is het dienen van de (lokale) gemeenschap, zowel financieel als daadwerkelijk. De Zwolse Haringparty, met ieder jaar weer een ander goed doel waar een aanmerkelijke bijdrage naar toe gaat, sluit hier naadloos bij aan.

Rotaract is een vergelijkbare organisatie als Rotary, met dien verstande dat deze zich richt op leden in de leeftijdsgroep 18-35 jaar. Rotaract Zwolle bestaat uit een club jonge enthousiaste mensen die wonen en/of werken in Zwolle en omgeving.